Δι-κοινοτισμός: Ο θανατηφόρος ιός της Κυπριακής Δημοκρατίας

Άθως Κοιρανίδης

Άθως Κοιρανίδης Πρόεδρος Πνοής Λαού

26 Φεβρουαρίου 2017

Το βρετανικό αποικιοκρατικό βαθύ κράτος ποτέ δεν χώνεψε την έξωσή του από την Κύπρο και ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο αυτή επιβλήθηκε. Ήθελε πάση θυσία να διατηρήσει την παρουσία και επιρροή του στην στρατηγικής σημασίας περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Όταν αντιλήφθηκε, πρώτα με το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950 και στη συνέχεια με τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955, ότι «ήγγικεν το τέλος», φρόντισε να εκτροχιάσει την πορεία αυτοδιάθεσης των Κυπρίων και να μπολιάσει το υπό εκκόλαψη νέο ανεξάρτητο κ
ράτος της Κύπρου με τον θανατηφόρο ιό του ρατσιστικού διαχωρισμού, προϊόν της προσφιλούς σε αυτό τακτικής τού «διαιρεί και βασίλευε».
Τα σχέδια Χάρντινγκ και Ράντκλιφ έδωσαν το στίγμα αυτού που ακολούθησε στις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου και αποτέλεσε τη βάση του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι Άγγλοι αποικιοκράτες φρόντισαν όπως στο πρώτο και σημαντικότερο άρθρο του κυπριακού Συντάγματος αποτυπωθεί ξεκάθαρα το όραμά τους για ρατσιστικό διαχωρισμό του κυπριακού λαού. Το Άρθρο 1 διαμορφώθηκε ως ακολούθως: «Η Κυπριακή Πολιτεία είναι ανεξάρτητος και κυρίαρχος Δημοκρατία, Προεδρικού συστήματος, της οποίας ο Πρόεδρος είναι Έλλην, και ο Αντιπρόεδρος Τούρκος, εκλεγόμενοι αντιστοίχως υπό της ελληνικής και τουρκικής κοινότητας της Κύπρου, ως εν τω παρόντι Συντάγματι ορίζεται». Με τον πρωτοφανή ρατσιστικό αυτό τρόπο, το Σύνταγμα του νεοσύστατου κράτους εκ προοιμίου δίχαζε τον λαό αντί να τον ενώνει και να διασφαλίζει την ισότητα των πολιτών χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή θρησκείας.
Φοβούμενοι την αντιμετώπιση του ιού από τη βαθιά παράδοση και κοινωνική συνοχή του κυπριακού λαού, οι Άγγλοι πολιτικοί γενετιστές, σε συνεργασία με τους Τούρκους ομολόγους τους, φρόντισαν να προκαλέσουν την μετάλλαξη του ιού με την εισροή Τούρκων εποίκων. Στα πρώτα χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας η εισροή εποίκων ήταν περιορισμένη λόγω του ελέγχου των λιμανιών και αεροδρομίων από τα όργανα του νόμου. Οι παρανόμως εισρέοντες έποικοι ήταν πρωτίστως μυστικοί πράκτορες, οι οποίοι στελέχωσαν την ΤΜΤ και ανέλαβαν τις γνωστές προβοκατόρικες εγκληματικές ενέργειες και άλλες παράνομες πράξεις.
Η τουρκική εισβολή του 1974 άνοιξε τη στρόφιγγα για τη μαζική εισροή εποίκων, με αποτέλεσμα σύντομα να καταστούν πλειοψηφία στα κατεχόμενα εδάφη. Η μαζική παρουσία εποίκων με εντελώς διαφορετικά ήθη, έθιμα, κουλτούρα και νοοτροπία από αυτή των Τουρκοκυπρίων, ώθησε μεγάλο ποσοστό των τελευταίων να αποδημήσει. Έτσι, ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο η αριθμητική υπεροχή των εποίκων στα κατεχόμενα, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις, οι Τουρκοκύπριοι σήμερα να μην ξεπερνούν το 20% του πληθυσμού.
Η πλήρης αφομοίωση, ή εξαφάνιση, των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα από το έποικο στοιχείο είναι θέμα χρόνου. Η απόλυτη υποταγή τής ούτω καλούμενης τουρκοκυπριακής ηγεσίας στα κελεύσματα της τουρκικής ηγεσίας είναι ήδη γεγονός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νυν ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, που κατά κάποιους αφελείς Ελληνοκυπρίους αποτελούσε τη μεγάλη ελπίδα απαγκίστρωσης από την Τουρκία.
Η ντε φάκτο προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία και η επίσημη παραδοχή της Τουρκίας ότι το ενδιαφέρον της για την Κύπρο δεν σχετίζεται με τους Τουρκοκύπριους, επιβεβαιώνουν τη θέση ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα έχει πάψει να είναι πραγματικός δρων στα τεκταινόμενα. Ο μόνος πραγματικός δρων στα κατεχόμενα είναι η Τουρκία. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν μετατραπεί σε μαριονέτες και υποτελείς της Τουρκίας. Σταδιακά αφομοιώνονται ή αποδημούν. Ο μόνος που μπορεί και οφείλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας είναι νόμιμοι πολίτες και η οποία έχει υποχρέωση και συμφέρον να τους προστατέψει.
Η στυγνή αυτή πραγματικότητα πρέπει να αναγνωριστεί από τους εθελοτυφλούντες Ελληνοκύπριους, πολιτικούς και μη, και να αποτελέσει θεμελιώδη πυλώνα της στρατηγικής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κυπριακό. Κεντρικός στόχος της νέας στρατηγικής πρέπει να είναι η τροποποίηση του θνησιγενούς ρατσιστικού συντάγματος του 1960, ώστε να διασφαλίζει το ενιαίο του λαού και την ισότητα των πολιτών χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή θρησκείας.

 

Πηγή : η σημερινή